Montag, 31. März 2008

"PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ 20 " YOGURT TATLISI



Tekrar bir Etkinlige davet aldigim icin www.mucizembenibul.blogcu.com
Arkadasimiza cok tesekkür eder basarilar ve kolayliklar dilerim...




Esimin Revaniyi sevdigini sanirim daha önce yazmistim..
Kendisi Masallah tatli tuzlu bol bol yesede Kilo almayanlardan..
Revaninin bir kac degisik tarzini denemistim..Yine bi degisik tarifi denemek
adina Yogurt tatlisini hazirladim kendisine..Istegi,,,Serbeti yeterince olmali,
Sekeri bi öyle,Tatli fazla kuru olmamali..
Jury yani Esim begendi..
Buyrun sizlere Tarifi...



Yogurt Tatlisi



Malzemeler
1 Sb Süzme yogurt
1 Sb Seker
1,5 Sb ince irmik
Yarim Sb Un
1 yumurta
1 Ck Karbonat(olmadigindan ben Kabartmatozu kullandim)
istege göre 1Ck Tarcin



Serbeti icin
3 Sb Seker (Ben 2 Sb kullandim)
2 Sb Su (Ben 2,5 Kullandim)
1TK limon suyu



Hamuru icin yogurdu seker ile mixer ile iyice cirpin..
yumurtayi ilave ederek devam cirpin..Unu Irmigi karbonati ve istege göre Tarcini
ilave ederek güzelce karistirin..Dikdörtgen bir Borcamaya dökerek
isitilmis Firinda 160-180 derecede üzeri kizarana
kadar pisirin...
Tatlimiz sicak serbetimizi soguk olarak üzerine dökün..



Afiyet olsun

Donnerstag, 27. März 2008

Firinda Tavuklu Patates




Firin yemeklerini sevmeyen yoktur sanirim.Tavuk patates ikilisi en meshur
olanidir..Iste size bir Tarif...



Istenilen kadar Tavuk eti
Istenilen kadar Patates
1 adet Sogan
3 dis Sarimsak
2 Yk Siviyag
2Yk Salca (Domates veya Biber)
Tuz,Karabiber



Siviyagi kiyilmis Sogan ile Tencerede kavurun..Daha sonra kiyilmis Sarimsagi
ilave edin..Salcayi ekleyerek (Ben Biber salcasi kullandim) bi tasim devam kavurun..Yikanmis Tavuk etini
ilave edin karistirin..Üzerlerini örtecek kadar Sicak su ilave ederek
baharatlarida ekleyerek bir tasim kaynatin..
Firin tepsisine soyulmus uzunca kesilmis(isteginize bagli dilimde olabilir)
Patatesleri tepsiye yayin..Tavuk etinide Tepsiye yayin..Son olarak sosumuzu
üzerine dökerek isitilmis Firinda 180 derecede iyice üzerleri kizarana
kadar pisirin...


Afiyet olsun

Mittwoch, 26. März 2008

Nutellali Milföy ve Cilek soslu Vanillya Dondurma sefasi....




Cocuklarin Pascalya Tatillere devam etmekde..Durum böyle olunca
Evde sakin ve birazda tembel gecen günümüzü ben degil Cocuklar yönetiyor..
Bu iki lezzetde beraberce Mutfakda hazirladiklarimiz...


Malzemeler
Istege göre Milföy
1 yumurta sarisi
Icine sürmek icin Nutella veya Cokokrem
Arzuya göre kiyilmis Findik Cevizde ilave edebilirsiniiz..



Yapilisi
Milföy Parcalarini ortadan kesip icine miktari size kalmis ben 1 tk kadar kullandim
Nutella sürün.Hmuru kapatip catal yardimi ile kapatin.
Üzerine yumurta sarisi sürüp isitilmis Firinda 180-200 derecede 15-20 dakika pisirin..


Afiyet olsun

Sonntag, 23. März 2008

Muzlu Pasta




Güzel ve günesli bir Pazar gününden Merhabalar...
Iki gün evvel kar yagmisti bugün ise bizleri sabahin o güzel Günes isiklari
karsiladi..Dün aksam bu Muzlu Pastayi hazirladim Buzdolabinda bir gece beklettim..
Mis gibi Kahvenin yaninda bugün afiyetle yedik...








Pandispanyasi icin
4 yumurta
2 yk sicak su
120 gr seker
1 fiske Tuz
150 gr Un
2 Cb Süt

Kremasi icin
600 gr Sivi Krema
2 pkt Krema sertletirici
2 pkt vanilya


3 adet Muz

Dekoration icin Cikolata parcaciklari


Yapilisi
4 Yumurta akini az seker ile iyice sertlesene kadar cirpin.
Ayri bir kabin icinde 4 yumurta sarisini 2 yk sicak su ile köpürene kadar
cirpin..yavas yavas sekeri ilave edin.Unu eleyerek ve sertlesen yumurta akinida ilave ederek kasik yardimi ile havalandirarak karistirin..Kagit serili Pasta
Kalibina dökerek isitilmis Firinda 160-180 derecede 25-30 dakika pisirin..
Pisen ve soguyan pandispanyayi ortadan ikiye bölün..
Kremayi hazirlayin..Bunun icin sivi krema vanilya ve krema sertlestiriciyi
iyice karistirin.Ilk pandispanyanin üzerine 1 Cb Süt ile islatin...2 adet Muzlarimizi dilimleyerek islatilmis Pandispanyanin üzerine dizin..
Kremanin yarisini üzerine ilave ederek yayin..Ikinci pandispanyayi üzerine kapatin..
1 Cb süt ile islatin...Kalan Kremayi üzerine dagitin.1 adet Muzu dilimleyerek süsleyin.
Dekor icin cikolata parcaciklari üzerine serpin..
Buzdolabinda ben bir gece beklettim ve bugün servis ettim..




Afiyet olsun

Freitag, 21. März 2008

Firinda Hindi sote


Yapimi kolay lezzetli pratik Yemek..
Sogani sevenler icin Esim böyle biri oldugundan Bol
Soganli hazirladim..Sizler kendi isteginize ve damak tadiniza uygun
Malzeme ilaveleri ekleyebilirsiniz tabiki...



Malzemeler
500-850 gr Hindi Eti
4-5 bas Sogan
3-4 Sivri Biber
Baharatlar
2 Yk Siviyagi






Yapilisi
Biraz irice kesilmis Hindi Etini 1Yk Siviyagi ile
Tavada kisaca yüksek atesde soteleyin.Baharat ekleyip(ben Tavuk baharati kullandim)
karistirip Borcamaya yayin.
Tavaya 1 Yk Siviyagda Soganlari 1 tutam tuz ekleyerek karamelize kivaminda kavurun.Biberleri ekleyip devam kavurup Borcamadaki Hindi etin üzerine
yayip 180 derecede isitilmis Firinda 15-20 dakika kadar pisirin..



Afiyet olsun

Mittwoch, 19. März 2008

Mayali Pogaca~Hayirli Kandiller~


Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle icten öyle samimi ol ki göz yaslarını bile tebessüme cevirsin.
Kandiliniz mübarek olsun.


Artik tanimayan hazirlamayan kalmadi sanirim..Tarif vermek gerekirmiki bilmem ama
kisaca yazayim


500 gr Un
1,5 tk tuz
2 tk seker
1 pkt yas Maya
Ilik su


Üzeri icin 1 yumurta sarisi

Yapilisi
Elimize yapışmayacak bir hamur hazırlayıp 10 dk mayalandıralım ic harcımızı hazırlayalım.Bu kiymali Peynirli Patatesli Ispanakli olabilir..

Kücük bezelere ayirip herbirini acip ic harcimizdan doldurup
elimizle kapatalim..Firin tepsisine dizip üzerine yumurta sarisi
sürerek üstü kizarana kadar pisirin...180 derecede


Afiyet olsun

Montag, 17. März 2008

"PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ 19 " KAKAOULU SEFTALI PASTA


Tekrar bir etkinlige davet aldigim icin yeliz http://yemekguncesi.blogcu.com Arkadasima tesekkür eder kendisine basarilar ve kolayliklar dilerim...



Pandispanyasi icin
4 Yumurta
2 Yk sicak su
125 gr Seker
125 gr Un
1 tk Kabartma tozu
2 Yk Kakaou


Kremasi icin
400 Gr Sivi Krema
1 pk Vanilya



1 konserve Seftali
1 pk Agartine/Gelatin yerine kullandim
100 gr Seftali suyu



Yapilisi
4 yumurta beyazini 1 tk seker ile sertlesene kadar cirpin...
Ayri bir kabin icinde pandispanyayi hazirlayin..Bunun icin
4 yumurta sarisini 2 yk sicak su ile köpürene kadar cirpin..sekeri ilave edin
devam cirpin..Kabartma tozu Un kakaou karisimini eleyerek ekleyin.yumurta beyazinida ilave ederek
Mixer ile degilde Büyük kasik yardimi ile havalandirarak karistirin..Yagli kagit serilmis
Pasta kalibina dökerek önceden isitilmis Firinda 180 derecede 20-25 pisirin..Daha sonra
pisen Pandispanyayi sogumaya alin...
Soguyan pandispanyayi kalibindan cikarin ters cevirip kagidin cikarin..Ve yine Pasta tabagini
alarak ters cevirin..Pasta kalibin cemberini gecirin..

Kremasi icin Sivi kremayi vanilya ile cirpin Buzdolabinda bekletin.
Seftalileri kücük kücük dograyin 100 ml suyu ile kaynatin kaynayan bu karisimin icin Agardan bir paket
karistirin.1-2 tasim kaynattikdan sonra ilinmasini bekletin..Kremanin icine ekleneceginden
sicak olmamasi gerekiyorki krema erimesin..
Soguyan Seftali karisimina Sert Kremayi ekleyip karistirin ve cemberin icinde pandispanyanin üzerine iyice yayin..
Servis öncesi Mutlaka 3-4 saat sogumaya hatta 1 gece Buzdolabinda bekletebilirsiniz..



Afiyet olsun

Sonntag, 16. März 2008

Kremali Omlettler







Herkese Mutlu Pazarlar
Tarfilerini sizlerle paylasmak adina Merhaba Arkadaslar


Süper bir lezzet yapimi kolay güzel ikramlik Pastaciklar

Pandispanyasi icin
3 yumurta
90 gr seker
1 vanilin
90 gr Un
1 tk Kabartma tozu



Kremasi icin
300 gr sivi Krema
1 vanilin
1 pkt Krema sertlestirici

istege göre Seftali,Cilek,Muz gibi Meyveler kullanabilirsiniz..






Yapilisi
Hamurumuz icin 3 yumurta beyazini 1 tk seker ile iyice sertlesene kadar cirpin..
Ayri bir kabin icinde 3 yumurta sarisini seker ve vanilin ile köpürene kadar cirpin.
Sertlesen yumurta akini ilave edin..Kabartma tozu Un kairisimini eleyerek ekleyin ve Kasik
yardimi ile yavas yavas karistirin..
Kagit serili Firin Tepsisine 1,5 YK kadar Hamurumuzdan yayin..Isitilmis 200 derece Firinda 7-8 dakika
kadar pisirin..Büyüklüge göre 12 adet cikiyor..Daha fazla gerekiyorsa Malzemeleri ikiye katliyabilirsiniz..Bu
tabiki Kremasi icinde gecerli....
Firindan cikar cikmaz yavasca(parcalanmasin diye)kagittan cözüp poguca kapatir gibi kapatip Tepsiye dizin..
Sogumaya birakin..Icine Hazirladiginiz Kremadan ister Meyve karisimli olurak ister sade doldurup Buzdolabinda bekletin..
Servis öncesi Pudrasekeri serpip afiyetle ikram edebilirsiniz...


Afiyet olsun

Donnerstag, 13. März 2008

Merhabalar


Kac gündür Bloguma uygrayamadim..Sizleride ziyaret edemedim malesef...

Biraz yogun gecen günlerin ardindan bugün yine kisa bi ziyaret
sonrasi sadece Resimlerini ekliyecegim iki Lezzet ile karsinizdayim..
Tariflerini en kisa zamanda sizlerle paylasmak adina simdilik
hepinize iyi Aksamlar kendinize iyi bakin..


SEVGILER

Sonntag, 9. März 2008

Köfteli Patlican sarma



Ahhhh ahhhh Kilolarrr hala duruyor..Kendim olsam yemek bile yapmam
kendimce birseyler hazirlar Karnimi doyururum..Ama Anne ve Es olunca baska oluyor..
Esimin cok sevdigi yemeklerden bir tanesi..







Malzemeler

3adet büyük boy Patlican
2 adet Domates
2 adet Biber

Köfte icin
500 gr Kiyma
1 adet yuymurta
1 bas Sogan
tuz,karabiber
2 dis Sarimsak
Ekmek icin
Maydanoz
Istege göre Köfte harcida kullanabilirsiniz


Sosu icin
2 Yk Salca
tuz,karabiber,kimyon
Sicak su


Yapilisi
Öncelikle Köftelik malzemelerimizle Köftelerimizi hazırlıyoruz.
Patlıcanların kabuklarını serit seklinde soyup,boylamasına ince ince seritler halinde kesiyoruz.Daha sonra kızgın yagda kızartıyoruz.
Patlicanlarin uc kısmına hazirlanan Köfteden yerlestirip güzelce sarıyoruz.
Borcamaya veya Tepsiye yerlestiriyoruz.(Ben Köfteleri cigden kullandim istege göre kizarmis olarakda kullanabilirsiniz)Daha sonra üzerine domates ve biberi yerlestirin..Üzerine sos malzemeleriyle hazırladıgımız sosumuzu gezdiriyoruz.180 derece fırında üzerlerindeki domates ve biberler kızarana kadar pişiriyoruz.
Yanina Pilav ile Servis edebilirsiniiz..


Not: Köfte harcini 500 Gr Kiymadan hazirladim.Patlican sarma icin 300 gr kafide olabilir..Kizim Patlican sevmediginden kendisine ayriyetten sade köfte hazirladim..


Afiyet olsun

Samstag, 8. März 2008

Kremali Lorlu Cup


Merhaba Arkadaslar..Dün nedense Bloggere giris yapamadigimdan sizlerede yorum birakamadim..Bilmem sizlerde sorun yasadinzmi?
Su an icin hersey yine yolunda ve dün eklemek istedigim Tarifim ile burdayim..

Kremali Lor hazirlamistim.Kekden sadece 2 parca kaldigindan kekide degerlendirmek adina böyle cuplar hazirladim cocuklara..
Biraz Ananas da ekleyerek güzel bir tatli hazir oldu..


Malzemeler
300 Gr Lor veya süzme yogurt(Quark)
200 Gr Sivi Krema
2 paket vanillya sekeri
1-2 Dilim Kek
Ananas


Yapilisi
Kremayi 1 paket vanillya sekeri ile cirpin.Lor peyniri diger 1 paket
Vanillya sekeri ile karistirin.Kremayi ilave edin.
Bardak veya cuplara istediginiz sirayla yerlestirin..
Ben keki parcalayark cuplara ekledim.islatmak icin Ananas suyundan 1 tk kullandim...Kremamizdan sonra ananas parcalari kek krema gibi sirasiyla dizdim.
Üstüne son olarak ufalanmis keki ekledim ananas ilave ederek servis yaptim..



Afiyet olsun

Mittwoch, 5. März 2008

Kakaolu Kek



Yapimi cok kolay sip sap hazirlanan bir Kek..Cocuklarin Anne Tatli birsey yokmu
dediklerinde yaptigim severek yenilen Kakaoulu bir Kek..
Tv de Cocuk Doktorun bi söylesinde tatli olarak Cikolata Seker yerine Keki
önerdi..




Malzemeler
150 gr Tereyag veya Margarin
150 gr Seker
4 Yumurta
250 gr Un
2 Yk Kakao
1 Kabartma tozu
1 Cb Süt
1 Vanillya


Yapilisi
Seker Tereyagi Vanillya ile Mixerle cirpin.Yumurtalari ekleyin devam cirpin..
Un kabartma tozu ile eleyerek ilave edin..1 Cb sütün yarisini bu karisima ilave ederek karistirin..Acik hamurdan biraz kenara ayirin.
Yaglanmis pasta kalibina acik Hamuru dökün..
Kalan Hamurun icine Kakaou ve Sütü ilave ederek Mixerle iyice cirpin.
Acik Hmurun üzerine istediginiz sekilde Kakaoulu harci yayin.
175 derecede Firinda pisirin..

Afiyet olsun

Montag, 3. März 2008

"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "17" KIYMALI BÖREK



Sevgili Belgin "www.sefertasi.blogcu.com" beni
PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ 17 ye davet etmis.
Daveti icin tesekkür ediyorum.Kendisine basarilar ve kolayliklar dilerim..
Severek yenilen pratik bir börek ile katilmak istiyorum...
Patatesli.Kiymali,Peynirli,Ispanakli..Ic harcini damak tadiniza göre
uygulayabilirsiniz..


Malzemeler
500 Gr Un
Tuz
1 Tk Seker
1 adet Yas maya
Ilik Su

Acmak icin siviyag


Malzemelerden kulak memesi kivaminda Hamur elde edin..
Istege göre büyüklükte Bezelere ayirin.
Merdane ile Yemek tabagi büyüklügünde acin.Üzerine biraz siviyagi gezdirin.
Elinzle istenilen büyüklükte acin.Ic harcdan yayarak rulo sarin.Gül sekli
veya Sarma gibi diger Bezeleri hazirlayip Firin tepsisine yerlestirin..20 dakika kadar dinlendirin.Üzerlerine yumurta sarisi sürüp isitilmis
180 derecede firinda üzerleri kizarana kadar pisirin..


Afiyet olsun

Samstag, 1. März 2008

Havuclu Revani



Revanin Havuclusunu hic duymamistim ve tabiki yememistimde..
Bu tarifi Gazetenin ek olarak verdigi Ümit Ustanin tarifinde okudum.
Ilk anda Havucun tadi cokmu belli olur acaba diye düsündüm ama,daha sonra yedigimde hicde öyle olmadigini anladim..Havucun sadece üzerinde görüldügünü ama tadi olarak belli olmadigini söylemek isterim..
Malzemelerini aynen aktariyorum..



Malzemeler
2 Yumurta
2 kahve fincani seker
2 kahve fincani yogurt
2 kahve fincani un
2 kahve fincani irmik
1 limon rendesi ve suyu
1 Sb rendenlenmis Havuc
1 kahve fincani siviyagi
yarim Sb kiyilmis findik veya ceviz
kabartma Tozu

Serbeti icin
1,5 Sb Seker
2 Sb Su
limon suyu


Yumurta,Seker,Yogurt ve siviyagi Mixerde cirpip Un ve irmigi ilave
ederek tekrar karistirin..Kabartma tozu ve limon rendesinide ekleyerek
hazirladiginiz Hamuru yaglanmis Borcamaya veya Tepsiye dökün..
Üzerine Findik ve havucu yayin..
Firinda 180 derecede üstü kizarana kadar pisirin..
Üzerine soguk Surubu döküp sogumaya birakin.


Afiyet olsun