Mittwoch, 30. April 2008

"PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ 22" ETIMEK TATLISI




PDCS 22´ye ev sahibeligini yapan sevgili arkadasimiz http://fatostuncay.blogcu.com/ düzenliyor..Kendisine daveti icin tesekkür eder kolayliklar dilerim....

Bugün güzel Yegenim Aygencigimde Sabah Kahvaltisina Davetliydik..
Masayi yine öyle güzel Lezzetler ile donatmistiki Herbiri nefisdi..Malesef Resim cekmeyi unuttum..
Hem keyifli sohbet hem lezziz kahvaltimizi yaparak cok güzel zaman gecirdik..
Kahvaltimzin sonuna dogru güzel bir Etimek Tatlisi ikram etti..Cok begendim ve hemen evde yapip Ev halkina sundum..Cok begenildi tavsiye ederim...
Aygencigim hersey icin tekrar tesekkürler canim..Hepsi cok lezzizdi..



Buyrun Tarifi


Borcamaya göre Etimek(Zwieback)

Muhallebisi icin
1 LItre Süt
3 tepeleme yk un
1,5 tepeleme yk Nisasta
3-4 yk seker
2 pkt vanillya sekeri
1 yumurta(Ben kullanmadim)


Serbeti icin
2 Sb Su(Borcamaniza göre ben 1 sb kullandim)
2 Sb Seker(Ben 1 sb Kullandim)

2 adet Muz
Üzeri icin
2 pkt Kremsanti(Ben 1pkt kullandim)
2 Sb Süt(Ben 1 Sb kullandim)

Kiyilmis ceviz ve biraz tarcin(Ben ceviz bulunmadigindan kiyilmis Findik kullnadim)

Yapilisi

Etimekleri Borcamanin icine dizin

2 sb sekeri tencerede karamelize edin.Sonra 2 sb suyu ilave ederek 5 dakika kadar kaynatin..
Etimeklerin üzerine herbirini iyice islatin..
Muhallebiyi hazirlayip Etimegin üzerine yayin..2adet muzu dilimleyerek muhallebinin üzerine dizin.
Kremsantiyi soguk süt ile iyice cirparak muzlarin üzerini kapatin.son olarak kiyilmis ceviz birazda tarcin serperek
Buzdolabinda sogumaya birakin..Ben bir gece beklettim..



Afiyet olsun

Montag, 28. April 2008

Kasarli Ekmek




Kasarli Ekmek

Etli pide hamurundan hazirlayip cocuklara sabah okula alabilcekleri kasarli ekmecikler hazirladim..
Buyrun tarife


Hamur Malzemeler
1 Sb ilik süt
1 Sb ilik su
1 pkt yas Maya
1 Tk seker
1 TK tuz
yeteri kadar un



Üzeri icin 1 yumurta sarisi
Ve rendelenmis Kasar


Malzemelerden yumusak bir hamur elde edin..30 dakika kadar mayalanmaya birakin..
Istege bagli Mandalina büyüklügünde bezelere ayirip Firin tepsisine dizin.Tekrar 15 dakika kadar mayalandirin..
Üzerine yumurta sarisi sürüp Kasar rendesini üzerine serpistirin..

Isitilmis Firinda Üzeri kizarana kadar pisirin..


Afiyet olsun

Freitag, 25. April 2008

Etli Pide


Herkese güzel bir haftasonu dileklerim ile kendinize iyi bakin güzel Arkdaslarim..

SEVGILERIMLE

Hamur Malzemeler
1 Sb ilik süt
1 Sb ilik su
1 pkt yas Maya
1 Tk seker
1 TK tuz
yeteri kadar un


Ic Malzeme
1 kg kiyma
1 buyuk kuru sogan ( ince dogranmis)
1 buyuk yesil biber ( ince dogranmis)
1/2 demet maydanoz ( dogranmis)
1 Yk Biber veya Domates salcasi
1 Sb su
tuz, karabiber


Üzeri icin yumurta sarisi


Malzemelerden yumusak bir hamur elde edin..30 dakika kadar mayalanmaya birakin..Bu ara ic harcimizi hazirliyalim..Istege bagli ispanakli,patatesli veya peynirli hazirliyabilirsiniz...
Hamur kabardiktan sonra kucuk parcalar alip hamuru
uzunlamasina merdane ile acıp, kiymali harcı icine
yerlestirip, kenarlarindan hamuru ice dogru kivırin
Firin Tepsisine yerlestirin üzerine yumurta sarısı sürüp
isitilmis fırında kizarana kadar pisirin...


Afiyet olsun

Dienstag, 22. April 2008

Kakaoulu Muhallebili Tatli



Güzel Kardesimin Nerminimin marifetlerinden biri olan bu güzel tatliyi sizlerle paylasmak istiyorum..
Cok pratik lezziz ve herzaman dedigim gibi Damak tadiniza kalmis degisiklikler ile
kendinize göre hazirliyabilirsiniiz..Biz cok seviyoruz..Buyrun Tarif


Malzemeler
Borcamaya göre Büsküvi

Muhallebisi icin
1 Litre süt
1 sb Un
1 Sb Seker(Ben 1,5 Sb biraz az kullandim,Esim fazla tatli sevdiginden)
1 pkt vanillya sekeri
1 Yk kadar Vanillya Pudding tozu(Puddingpulver)istege göre kullanabilirsiniz


3 Yk Kakaou

üzeri icin kiyilmis Findik veya ceviz

Muhallebiyi hazirlayin Borcamanin ilk kati olarak az Muhallebi yayin..
Büscüvileri üzerine dizin..Böyle devam ederek istediginiz kadar kat olusturun.
Borcamanizin büyüklügünr göre bu bir veya iki hatta üc kat olabilir..
Benim Borcamya göre 2 Kat olustu..Sonunda üzerine Kiyilmis Findik veya ceviz
serperek Buzdolabinda bir kac Saat sogumaya birakin


Afiyet olsun

Donnerstag, 17. April 2008

~~Bugün benim Dogumgünüm ~~


Bugün Benim Dogumgünüm
Farklilik hissediyormuyum,,hmmm azicik evet:))yas ilerliyor nitekim..Saka bi yana..Böyle hafta ortasina denk gelmesi kutlamayi genelde hafta sonuna tasiyor..
Esim cocuklarim büyüklerim kücüklerim derken tüm sevdiklerim güzel dileklerde bulundular..Ayri ayri herbirine coooooook tesekkürrrrrr ederim..
Hafta sonuna toplanarak malum hepsini bi araya toplamak sadece hafta sonu mümkünya,Mamalar Tatlilar Pastalar hazirlayarak kutlardim genelde ama bu sene farkli..Sevgili yegenimin Mayista Dügünü var Evleniyor.Bu hafta sonu ise Nikahi ..Eeeee durum böyle olunca Mamalar Tatlilar Pastalar Nikaha Hazirlanilacak(Dogumgünü Nikah kutlamasi gibi bisi)ve sevdiklerimiz hep bir arada olacagiz..
Biraz tatli telasimiz var bu nedenle..Allah uzun ömür verirse insallah kendi Evlatlariminda böyle güzel tatli telaslarini görmek nasip eder ALLAHIM bana ve tabiki sizlerede..
Gecenlerde hazirladigim Ananasli Pastamin tarifini Dogum günü Pastam yerine sizlerle paylasmak istiyorum..
Hepinize saglikli Mutlu Huzurlu Günler dilerim..

SEVGILER

Pandispanyasi icin
4 yumurta
2 yk sicak su
120 gr seker
1 fiske Tuz
150 gr Un
2 Cb Süt

Kremasi icin
600 gr Sivi Krema
2 pkt Krema sertletirici
2 pkt vanilya
1 Konserve Ananas
1 pkt. kirmizi renk Pastagussu (Tortenguss)


Yapilisi
4 Yumurta akini az seker ile iyice sertlesene kadar cirpin.
Ayri bir kabin icinde 4 yumurta sarisini 2 yk sicak su ile köpürene kadar
cirpin..yavas yavas sekeri ilave edin.Unu eleyerek ve sertlesen yumurta akinida ilave ederek kasik yardimi ile havalandirarak karistirin..Kagit serili Pasta
Kalibina dökerek isitilmis Firinda 160-180 derecede 25-30 dakika pisirin..
Pisen ve soguyan pandispanyayi ortadan ikiye bölüp kullanabilirsiniz..Ben bu sefer kesmeden kullandim ama hayli yüksek tabanli oldu.
Kremayi hazirlayin..Bunun icin sivi krema vanilya ve krema sertlestiriciyi
iyice karistirin.Pandispanyanin üzerine 1 Cb Süt ile islatin..Kremanin icine ananaslari ilave ederek karistirin..Pastanin cemberini pandispanyanin etrafina kapatin..
Kremayi üzerine döküp düzlestirin..
1 sb Ananas suyunu 1 pkt Tortenguss ile pisirin..Bir iki dakika karistirilarak bekletildikten sonra hemen pastanin üzerine serpistirin..Buzdolabinda 2-3 saat sogumaya birakin..

Afiyet olsun

Mittwoch, 16. April 2008

Kiymali Peynirli Pogacalar



Cocuklarim sevdiginden ve diger günü Okula Kahvaltilik olarak
aldiklari bu yumusacik kiymali peynirli Pogucalarimla herkese Merhabalar..
Tarifi bilmeyen yok sanirim..Ic harcindada Damak tadiniza kalmis derim..
Hatta sekillendirmek bile,ben cocuklarimla beraber hazirliyorum genelde ,böylece bi arada samata sohbet bi Masada yer alarak beraberce zevkli gecen saatimiz..


Malzemeler
Aldigi kadar Un
1 TkTuz
1 Tk Seker
1 Sb Ilik Süt
1 Sb Ilik Su
1 adet yas Maya


Ic Malzemesi:Kiyma,Beyaz peynir


Üzeri icin yumurta sarisi

Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar un ilave edip iyice yogurun.
Hamuru mayalanmaya birakiyoruz
Hamurdan istenilen büyüklükte parcalar koparip yuvarliyoruz..Bezeleri alip ister elimizle ister merdaneyle acip istenilen harcdan ilave ederek istenilen sekilde kapatarak Firin tepsisine yerlestirin...Üzerine yumurta sarisi sürüp önceden isitdigimiz firinda 200 derecede pisiriyoruz..


Afiyet olsun

Samstag, 12. April 2008

Muhallebili Kadayif



Merhaba Arkadaslar
Umarim iyisinizdir..Tatli yiyelim tatli konusalim misali dün Aksam bu güzel
Muhallebili Kadayifi hazirladim..Yiyenler bilir lezzetini bilmeyenler icin
derim ki mutlaka deneyin..
Hepinize güzel bir hafta sonu dilerim..

SEVGILER



Malzemeler


350-500 gr tel kadayıf(Borcamaniza veya Tepsinize göre)
1 Sb Seker
1 Sb erimis Tereyagı
1 Sb iri kiyilmis Fındık


Muhallebisi
1 Litre süt
1 Sb Seker
1 Sb Un
1 pkt vanilya sekeri





Yapılısi

Kadayıfı ufak ufak kırdıktan sonra seker,yag ve fındıgı ilave edip Tavada kısık ateste sürekli karıstirirarak renk alana kadar kavurun.Muhallebi icin süt, seker,vanilya sekeri ve unu ilave ederek karistirarak pisirin.Bir borcamaya kadayıfın yarısını yayın üzerine muhallebiyi dökün kalan kadayıfıda muhallebinin üzerine yayın.Bir kac saat(Ben bir gece)buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun

Mittwoch, 9. April 2008

Alman Dolmasi(Kohlrouladen)ve Degisiklik.....



Nedense sayfamda biraz degisiklik istedim..Söyle dolasirken ne Rengini begendim
nede görüntüsünü..Evde Mobilyalarin bazen yerlerini degistiririm..
Esim Aksam Isden geldiginde oturmak istedigi Koltugu ayni yerinde bulamadigi olmustur:)))
Cok sevdigim Alman arkadasimin bana verdigi Alman dolmasinin Tarifini sizlerle paylasmak istiyorum..Nerde bizim güzel dolmanin görüntüsü..Bunun hali irice iki dakikada sarilmis ve hazirlanmis Firinlanmis Bir Dolma..
Lezzetini begendim hernekadar favorilerimin arasina girmesede..Yanina patates ve sos ile servis ettim..













1 adet Kara Lahana
Ic Malzeme:
500 gr Kyima
2 adet sogan
2-3 dilim Ekmek ici
tuz
karabiber
2 tk Hardal
2 yumurta


Yapilisi:
Lahana yapraklarini ayirip tuzlu suda bir iki tasim kaynatip sogumaya alin..
Bu ara ici hazirlayin..Yapraklardan büyüklügüne göre iki adet biraz üst üste
koyarak ic harcimizdan doldurup büyükce dolma hazirlayin..Borcamaya dizin..
250-300 ml sicak suyun icinde biraz sebze buillon katarak karistirip dolmanin üzerine dökün..Isitilmis Firinda 175 derecede üzerleri kizarip suyunun bi miktarini cekene kadar pisirin...
Pisen dolmalari Servis tabaga alarak kalan suyunuda ekleyerek besamel sosu
hazirlayin..Istege göre hazir bir sosda kullanabilirsiniz..Servis ederken yanina haslanmis Patatesde ilave edebilirsiniz...

Afiyet olsun

Montag, 7. April 2008

Seftalili Kitir Pasta



Pasta Tarifi Kitabimdan alinan bu güzel tarifi sizlerle paylasmak istedim..Orijinal Tarifinde Kaysi kullanilmis olsada ben Seftaliyi tercih ettim..
Siz Damak tadiniza göre kullanabilirsiniz.Bu Kitabimdaki Orijinal Resim


Malzemeler
Hamuru icin
250 gr Seker(Ben 200 gr kullandim)
250 gr Tereyagi veya Margarin(Ben 200 gr kullandim)
1 fiske tuz
5 Yumurta
1 Limon kabugu rendesi
1 Kabartma tozu
100 ml Süt
500 gr Un(Ben 400 gr kullandim)

Bu Malzemelerden güzel Bir kek Hamuru elde edin..Yaglanmis Firin tepsisine yayin..
Üzerine istege bagli ben Seftali kullandim 1 konserve seftaliyi dilimleyerek
Hamurumuzun üzerine yayin..


Kitiri icin
100 gr Tereyagi
100 Gr Un
125 Gr Seker
2 pkt vanilya sekeri
istege göre kiyilmis Findik veya Ceviz


Findik haric tüm malzemeyi bir kabin icinde elinizle yogurun.sonra findigi ilave ederek tekrar harmanlayin ve hazir tepsimizin üzerine yayin..
175 derece isitilmis Firinda 40-50 dakika pisirin..

Krema ile servis edebilirsiniz


Afiyet olsun

Samstag, 5. April 2008

Biber soslu Spagetti



Makarnayi hergün cocuklarin önüne koysam yinemiiiii demezler herhalde..
Degisik soslar ilave ederek farklilik yaratmak..
Valla bizim evde biri sunu yemez biri bunu derken, Ortanca Oglum kendince yarattigi sosu paylasmak istiyorum sizinle..
Masallahi var Kizim sevmez Mutfagi ama Oglum bir baska..Mutfaga girip uydurmasyonda olsa biirseyler deniyor bazen..Hatta bi aralar Asci olmak
istedigini söyledi..Su an ise bundan vazgecerek Üniversiteli olmak istiyor..
Allah tüm yavrularimizin yollarini acik etsin.


Malzemeler
Istenilen miktarda Spagetti

Sosu icin
1 kiyilmis sogan
1 konserve Mantar
2 adet kiyilmis Domates
2 büyük boy Kirmizi Biber(Dolmalik türünden)
2 dis sarimsak
1 Yk siviyagi
1/2 Yk Salca
tuz,karabiber
Biraz su

Sogani siviyagi ile birlikte kavurun..Dogranmis biberleri ekleyin.Daha sonra mantari ve domatesi..Iyice soteleyin..Sarimsagi tuz karabiber salca ekleyip karistirin..Suyu ekleyin pisirin..Sosu fazla sulu kalirsa az un ekleyerek koyulasmasini saglayabilirsiniz,,
Makarnamizin üzerine dökerek servis edin...


Afiyet olsun

Mittwoch, 2. April 2008

Elmali Cevizli Rulolar


Yine pratik yapimi kolay 5 Cayina yakisir bir Kurabiye..
Aslinda ben tek parca rulolar hazirladim genellikle..Bugün degisiklik
olsun diye bu türünü denedim..





Malzemeler
250 Gr Margarin
2 Cb Seker
1 paket Kabartmatozu
1 Sb yogurt
1 Yk Limon suyu
Alabildigince Un

İc Malzeme
4-5 adet orta boy elma
1/2 Sb cevız ici
1 Ck Tarcın
1 Yk Seker


Öncelikle Elmalı harcı hazırlayın.Elmaların kabuklarını soyup minik küp küp doğrayın veya rendeleyin.
Elmaları bir tencereye alıp,üzerine toz sekeri ilave ederek kısık ateste suyunu cekene kadar pisirin
Pisen Elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra Cevizi ve Tarcını ilave edin.
Hamuru hazırlamak icin genis bir Kabın icerisine Margarin,Seker Yogurt Limon suyunu ilave edip harmanlayın.
Daha sonra Un, kabartmatozunu ilave edin. Kulak memesi yumusaklıgında bir Hamur elde edin.Biraz dinlendirin..
Daha sonra Hamuru ikiye bölün..Her parcayi Merdane ile yuvarlak acin..
Ic harcimiza ikiye bölerek üzerine dagitin..Rulo olarak sarin ve 2parmak
eninde kesip Fırın tepsisine dizin. Diger Hamurada aynı islemi uygalayın.
Isitilmis 175 derece fırında 15-20 dk kadar fırınlayın. Üzerine pudra Sekeri serperek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun