Samstag, 31. Mai 2008

Maulwurfkuchen(Köstebek Pastasi)


Malesef Muzlarinda ömrü kisa
fazla yenilmediginde hemen bu Pastayi hazirlarim.
Cocuklarim severek tüketiyor yapimida bi okadar kolay.
Bu tarifimi yine P.D.C.S.E 24 ev sahibeligini yapan sevgili Tugba arkadasima gönderiyorum..




Malzemeler
Pandispanyasi icin

150 gr Margarin
150 gr Seker
1 Pkt Vanillyasekeri
4 adet yumurta
100 gr Un
1/2 Pkt Kabartma tozu
1 fiske Tuz
2 Yk Kakao


Ici icin
3adet Muz
400 gr Sivi Krema
2 Pkt Krema sertlestirici(Sahnesteif)
1 pkt vanillya sekeri


Margarin seker ile iyice mixerle cirpin..yumurta vanillya sekerini tuz unu kabartma tozunu ve kakaou ilave ederek devam cirpin..Yaglanmis Pasta kalibina dökün..
Pandispanyayi isitilmis Firinda 175 derecede pisirin..Pisen Pandispanyanin sadece ortasindan Yemek kasigi yardimi ile biraz oyun ve cikardiginiz
parcaları bir kabin icine elinizle ufalayın ve kenarda bekletin...Kremayi hazirlayip icine Muzlari dilimleyerek dograyip karistrin ve pandispanyanin oyuk yerine doldurun.
Kubbe seklinde olucak ve son olarak ufalanmis parcaciklari iyice üzerine yayin ve yapismasi icin elinizle biraz bastirin..

Afiyet Olsun

Dienstag, 27. Mai 2008

"PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ 24" CILEK SOSLU CHEESECAKE


Yine bir Cheesecake hazirladim sizlere..Daha öncede belirttigim gibi
cok seviyorum Cheesecake"i..Soguk soguk Buzdolabindan cok lezziz oluyor..
Cilek Recelini cok az Su ile sulandirarak kullandim..Taze cilek sosun yerini tutmasada bence güzel bir alternatif...

Bu Tarifimi Porselen demlik cay saatleri 24'e gönderiyorum..Bu hafta sevgili
www.keyiflimutfagim.com ev sahibligi yapiyor...Kendisine basarilar ve kolayliklar dilerim....






Buyrun Tarife


Tabani icin
170 gr Buiscuvi(Butterkekse)
80 gr erimis Margarin

Karisimi icin
750 gr Lor Peyniri(Quark)
4 adet yumurta sarisi
4 adet yumurta beyazi(az seker ile mixerle kar olana kadar cirpin)
2 adet limon rendesi veya 1 yk Limon suyu
1 pkt vanillya puddingtozu
1 pkt vanillyasekeri
150 gr seker


yapilisi

Buiscuvileri rondoda kiyin erimis margarini ekleyerek karistirin..Pasta kalibinin
dibine yerlestirin ve Buzdolabinda sogumaya birakin..
Yumurta sarilarini seker ile Kabin icinde iyice cirpin.limon suyunu vanillya sekerini
pudding tozunu ve lor peynirini ilave ederek devam cirpin..Son olarak kar halindeki yumurta akini ekleyin ve kasik yardimi ile havalandirarak karistirin..
Pasta kalibinin icine dökün ve isitilmis firinda 175 derecede pisirin..
Soguk olarak servis ederken Cilek recelini cok az su ile sulandirark
üzerine dökerek servis edebilirsiniz veya taze cilekden sos hazirliyabilirsiniz...

Not:Cheesecake catlamasin diye yine firina kücük borcama ile su yerlestirdim..


Afiyet olsun

Samstag, 24. Mai 2008

Sigara Böregi


Hazir yufkadan ic malzemesi damak zevkinize göre Beyaz peynir,kiymali,patatesli veya ispanakli yapabileceginiz pratik börek..

Buyrun Tarife
Istenilen miktarda hazir yufka


Ici icin Beyaz peynir
Maydanoz

Kizartmak icin siviyagi

Yufkalardan ücgenler kesin veya hazir olarak satilanlari kullanin..Yufkalarin
icine catal ile ezilmis beyaz peynir kiyilmis Maydanoz karisimindan genis kismina
1 tk kadar yayin..Kenarlarini dolma sarar gibi icine kivirip rulo sarin..
Ucunu yapistirmak icin suyun icine batirip kapatin..
Tavada kizgin siviyaginda güzelce kizartin..

Afiyet Olsun

Donnerstag, 22. Mai 2008

PUDDINGLI ALMAN TATLISI (PUDDING BREZEL)


Aysecigimin güzel Blogunu dolasirken pratik oldugundan hemen ev halkina
hazirlamaliyim dedigim bir Tarif..
Buzlukta Milföyde varken girdim Mutfaga..Ev halkida begendi ve afiyetle yedik..
Tarif icin tesekkürler canim..
Malzemelerini aynen sizlerle paylasiyorum..Ama mutlaka güzel Arkadasimin Sayfasini gezin derim..


http://ikizlerinannesi-ikizlerinannesi.blogspot.com



MALZEMELER:


10 tane Hazir milföy hamuru (Blätterteig)
1 paket vanillyali pudding (Vanillenpuddingpulver)
Yarim litre süt
3-4 yemek kasigi seker

Puddingi hazirlayin ilinmasi icin bekletin..milföyleri yuvarlayip
elinizle acip capraz bicimde sekil verin..Firin tepsisine yerlestirin..
Acik olan kisimlara 1 yk puddingden doldurun..180 derece isitilmis firinda
pisirin..

Afiyet olsun

Dienstag, 20. Mai 2008

Ahududu Soslu Irmik Tatlisi


Kolay ve pratk bir tatli..Sos olarak damak tadiniza göre degisik soslar kullanabilirsiniz..
Kardesim Nerminime tarif icin cok tesekkür ederim...

1/2 litre Süt
5 Yk seker
6 Yk ince irmik
1 paket vanillsekeri

üzeri icin
Ahududu sosu(Himbeersosse)




Yapilisi
Sütü sekeri irmigi vanillyasekerini tencerede kaynayana kadar
karistirin..
Fokurdamaya baslayinca ocaktan alip kaselere döküp sogumaya birakin...Soguyan Irmik tatlimizi servis öncesi Ahududu sosu ile ikram edebilirsiniz...


Afiyet olsun

Sonntag, 18. Mai 2008

Ship Shap Pasta


Uydurmasyon olarak cocuklarin Tatli ihtiyacini gidermek amacli Ship Shap
yaptigim bir Pasta..
Evde iki paket Kremada varken Borcamaya göre söyle göz karari ölcmeden tartmadan
hazirladigim kakaolu Pasta icin kullandiklarim..


Hamuru icin
100 gr kadar Seker
100 gr kadar Margarin
2 Yumurta
1 pkt vanillyasekeri
1oo gr kadar Un
2 Tk kadar Kabartma tozu
2 Yk kasigi Kakaou

Kremasi icin
1 paket Sivi Krema
1 pkt Vanillyasekeri


Yapilisi
Malzemelerden Kek hamurunu hazirlayip yaglanmis Borcamaya veya istege göre kücük dikdörtgen Tepsisine yayip isitilmis firinda pisirin.
Bu ara Kremayi hazirlayip Buzdolabinda beklettin..
Pisen Keki sogumus olarak ortadan kesin..Alt parcayi tekrar uzunlamasina kesip üzerine Kremayi dagitip ikinci parcayi üzerine kapatin..Servis öncesi Pudra sekeri
serpin..
Kalan Kek parcasini cocuklara paylastirip okulda tükettiler...



Afiyet olsun

Dienstag, 13. Mai 2008

"PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ 23" DONAUWELLE(TUNA DALGALARI)




Arkadasimiz http://www.deryadanlezzetler.com/ daveti icin cok tesekkür ederim...Etkinlik icin kolay gelsin basarilar dilerim..



Hamuru icin:

250 gr Margarin veya Tereyagi
250 gr Seker
6 Yumurta
350 g Un
3 Yk Kakao
1 Kavanoz Kiraz veya Visne kompostusu(Schattenmorellen)
1 Pkt Kabartma tozu


Kremasi icin
1 Litre Süt
2 Pkt Pudding Vanillya
100 gr Seker
150 gr Margarin
4 Yk Limonsuyu

Üzeri icin
1 Pkt Kuvertür veya Cikolata



Yapilisi:
Margarin ve sekeri Mixer ile iyice cirpin...
Yumurtaları teker teker yedirin.
Vanillyayı Unu ve kabartma tozunu Eleyerek ilave edin ve devam cirpin..
Hamurun yarısını yaglanmis Firin tepsisine yayın.
Diger yarısını kakao ile karıstırarak beyaz hamurun üzerine yayin ve catal yardimi ile biraz dalgalar yapin.

Visnelerin suyunu süzün (kakaolu hamurun üzerine cok hafif bastırarak dizin.
Isitilmis Firinda 175° derecede 25-30 dakika kadar pisirin..
Pisen Keki sogumaya birakin..Bu ara Puddingi hazirlayin..Bunun icin
1 Litre sütü 100gr. seker ile kaynamaya alin..2 pkt Vanillya pudding tozunu ekleyerek karistirirarak hazirlayin ve sogumaya alin...


150 gr Margarini sogumus Puddinge ekleyip Mixer ile iyice cirpin..
Karisimi sogumus pastanin üzerine yayin ve sogumaya birakin..
Kuvertürü benmari usülü eritip sogumus pastamizin üzerine tüm olarak veya benim yaptigim gibi desenli olarak yayin..



Afiyet Olsun

Sonntag, 11. Mai 2008

Anneler Gününüz Kutlu olsun


Karsiliksiz tek Sevgi Annenin cocuklarina duydugu Sevgidir...
Ben kendi Cocuklarimda senin Sevgini buldum..Ve seni ne cok Sevdigimi
bir daha anladim..
Iyi ki seninle varim Annem..Ellerinden öperim
Seni Seviyorum Annecigim


Tüm Annelerin Anne adaylarin Anneler gününü candan kutlarim..


SEVGILER

Donnerstag, 8. Mai 2008

Cikolata Kitirli Cheesecake


En cok sevdigim Cheesecake...Sevmeyen varmiki?
Söyle soguk soguk Buzdolabindan cikarilip bir dilim yaninada güzel bir Kahve.....
Hmmmmmm mis gibi...
Deneyin derim ben


Buyrun Tarife


Taban ve Kitirlar icin:
250 g Un
125 g Margarin
125 g Seker
25 g Kakao
1 Yumurta
½ Pkt Kabartmatozu

125 g Margarin
125 g Seker
3 Yumurta sarisi
3 Yumurta beyazi
1 Pkt Puddingtozu (Vanille)
1 Pkt Vanillyasekeri
1 Yk Limonsuyu
750 g Quark (Lor Peyniri)



Taban ve kitirlar icin:
Margarin,Seker yunurta ve kakaou ile Mixer ile iyice cirpin..Un ve kabartmatozunu
eleyerek ilave edin ve elinizle devam karistirin..
Öyle ki birbirine degil kitir halinde birbirine yedirin..
Yariya bölüp kitirlarin bi kismini yaglanmis pasta kalibinin
dibine ve kenarlarina bastirin..

Ici icin:
Margarin seker yumurta sarisisini Mixer ile iyice cirpin..Puddingtozunu vanillyasekerini limon suyunu ve Lor peynirini(Quark)ilave ederek devam cirpin...Son olarak kar haline getirilmis yumurta akini yavasaca karistirarak alt üst edin...Pasta kalibin icine döküp kalan kitir hamurlarini parca parca üzerine yayin...

175 derecede 50 dakika kadar firinlayin...
Ben cheesecake parcalanmasin diye kücük bir borcamya su doldurup firinin icine yerlestirdim...Sonuc catlamamis bir cheesecake..Deneyin bence sonuclarinizi merak ediyorum...
Pisen cheesecake´i soguduktan sonra bir gece Buzdolabinda beklettim..Bir gün sonra sogumus olarak afiyetle yenildi..

Afiyet olsun

Montag, 5. Mai 2008

Kabak Mücver




Selam Arkadaslar

Umarim iyisinizdir..Haftasonu biraz yogundu yegenimin Dügününü cok sükür
güzel bir Eglence ile kutladik yedik ictik bol bol oynadik dans ettik uzaktan gelen
Akrabalarimiz ile hasret giderdik..Hersey dört dörtlük gecmesi tabiki bizleri cok mutlu etti..
Kendilerine Ömür boyu Mutluluklar dilerim....

Bugün Mutfagimda ailecek sevdigimiz kabak Mücveri hazirladim.Cocuklar yanina yogurt sever..Siz tabiki kendi damak tadiniza göre ilaveler yapabilirsiniz..
Herkese Güzel bir hafta dilerim...


SEVGILER



Kabak Mücverini anlatmak gerekirmi?
Belki ilk defa denemek isteyenler icin yinede yazayim

1 Kg Kabak
1 adet kuru sogan
2 adet yumurta
tuz karabiber
1 Tk kabartmatozu
nane,maydanoz
1 Sb Un


Kizartmak icin siviyagi


Kabaklari alaca soyun rondoda rendeleyin.Bir kabin icine alin..
Icine kiyilmis sogani 2 adet yumurtayi kiyilmis maydanozu ve naneyi ilave edin..
Tuz karabiberi ekleyin..Kabartma tozunu ve Unu ilave ederek karistirin..
Unun ölcüsü 1 -1,5 Sb arasi degisebilir kivamina göre ayarlayabilirsiniz..
Tavaya siviyagi ekleyerek kizgin yagda 1 Yk harcimizdan koyarak kizartin..
Yogurt ile servis edebilirsiniz...


Afiyet olsun