Freitag, 27. Juni 2008

"PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI 26"CIKOLATA KREMALI PASTA



Cok lezzetli bu Pastayi sevgili arkadasimiz Huriyeye gönderiyorum..
P.D.C.S.E 26 icin basarilar ve kolayliklar dilerim...

www.kelebeklisaniyeler.blogspot.com


Malzemeler
Pandispanyasi icin
6 yumurta
100 gr Seker
100 gr un
50 gr Nisasta
1 - 2 çorba kasığı kakao
1 tk kabartma tozu
2 yk süt


Ic malzeme
600 gr sivi krema
3 pkt cikolatali krem pudding

üzerini süslemek icin cikolata sosu


Pandispanyayi hazirlayip firinda 175 derecede pisirin..Sogumaya birakin..
Bu ara sivi krema cikoalatali krem pudding ile iyice serlesene kadar cirpin.
Pandispanyayi ortadan ikiye bölün..kremamizdan ortasina döküp iyice yayin..ikinci kat
pandispanyayi üzerine kapatin..kalan kremayi sürüp spatül ile düzlestirin...
Cikolata sosu ile süsleyin..Servis öncesi Buzdolabinda 2-3 saat sogumaya birakin....



Afiyet olsun

Mittwoch, 25. Juni 2008

Lahmacun


Cocuklar okuldan geldiginde acilen canimiz Lahmacun istiyor dediklerinde beraberce Mutfaga girip beraberce hazirlar sicak sicak afiyetle yeriz...
Yaninada güzel köpüklü soguk Ayran,
Keyfimize dicek yok ama...


Hamuru icin
4 Sb Un
1 adet yas Maya
Su,Tuz

Üzeri icin
300 gr Kiyma
1 Yk Biber salcasi
1 Yk Domates salcasi
2 kiyilmis veya rendelenmis Sogan
2 adet rendelenmis Domates
2 adet Sivri Bbiber
1/2 demet Maydanoz
1/2 Cb Siviyagi
tuz,kırmızı biber
2-3 Yk Su


Hazirlanisi
Cok yumusak olmayacak bir hamur elde edin..Mayalanmasi icin yarim saat kadar bekletin...Kiymanin icine ince kiyilmis veya rendelenmis sogani Domates biber ve maydanozu ekleyip tüm salca ve baharatlari ile karistirin.Son olarak Suyuda ilave ederek tekrar karsitirin..
Mayalanan hamurdan bezeler ayirip Pasta tabak büyüklügünde merdane ile acin..
Ic harcimizdan üzerine yayin.. 200 derece isitilmis firinda alti ve üstü pisene kadar firinlayin..



Afiyet olsun

Donnerstag, 19. Juni 2008

Findik Ezmeli Rulo(Nusskranz)


Evde findik bulunmadigindan Dükkandan aldigim hazir Findik ezmesini kullandim..Kendinz hazirlamak istiyorsaniz kendi damak tadiniza göre miktarini ve malzemelerde ilaveler ederek farkli hazirliyabilirsiniz....

Bu tarifimi PDCSE 25 sevgili Hülya Arkadasima gönderiyorum.Etkinlik tüm hiziyla bol Tarifler ile devam etmekde..

http://buramburam.blogspot.com


Findik ezmesi icin
150 ml Süt
150 gr seker
1 pkt vanillyasekeri
1 tk Tarcin(istege bagli)
300 g kadar kavrulmus kiyilmis findik veya Ceviz
1 yumurta beyazi




Hamuru icin
500 gr Un
1 pkt Kuru Maya
75 gr seker
1 pkt vanillyasekeri
1/2 tk Tuz
1 yumurta
250 ml ilik Süt
75 gr Siviyagi


Üzerine sürmek icin
1Yk kaysi Receli
1YK Su

Malzemelerden kulak memesi kivaminda hamur hazirlayin..Üzerine örtüp 20 dakika kadar dinlendirin..Daha sonra Hamuru dikdörtgen seklinde acip Findik ezmesini üzerine sürün..Hamurun genis kismindan basliyarak Rulo sarip yuvarlak cember bicimde Firin tepsisine yerlestirin..Bicak ile seritler kesin ama cemberi bölmeyin...
Tekrardan 30dakika kadar dinlendirin..Üzerine yarim cay bardagi süt sürüp isitilmis firinda 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin...
Pistikden sonra 1 yk kaysi recelini 1 yk su ile karistirip üzerine sürün..Bende bulunmadigindan üzerine servis ederken Pudra sekeri serptim....


Afiyet olsun

Montag, 16. Juni 2008

FINDIKLI BADEMLI KURABIYE


Kurabiye seven Ev halkina Elmali rulolardan sonra Findikli kurabiye hazirladim..Cayin yaninda afiyetle tüketildi...


Malzemeler

125 gr. oda sicakliginda Margarin veya Tereyagi
2 Cb pudra sekeri
1/2 Cb süt
2 adet yumurta(1 beyazi üzeri icin ayirin)
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanillya
Aldigi kadar Un


Üzeri icin
1 Cb cekilmis findik
1 Cb cekilmis Badem veya Badem dilimleri


YAPILISI

Bütün malzeme karıstırma kabının icine koyun.Bu karısıma yumurta akları
haricinde karistirarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayin...
Hamurlardan ceviz büyüklüğünde parcalar koparıp yuvarlayin..Parcaciklarimizi önce yumurta akina sonra findik veya badem dilinmlerine batirin..Isitilmis Firinda 180 derecede pisirin..
Servis öncesi Pudra sekeri serpebilirsiniz


Afiyet olsun

Montag, 9. Juni 2008

"PORSELEN DEMLİK CAY SAATİ ETKİNLİGİ 25" ELMALI RULOLAR


Sevilen bu tarifi Sevgili arkadasimiz Hülyaya gönderiyorum..Porselen demlik cay saati etkinligi 25e benide davet ettigi icin cok tesekkür ederim..Basarilar ve kolayliklar dilerim..

http://buramburam.blogspot.com/


Bilmeyen ve denemeyen yok sanirim..
Farkli farkli Tarifler olmasina ragmen benim kullandigim Malzemeler bunlar...


Hamuru icin
5-6 tepeleme Yk Margarin(200gr kadar)
2 Cb Seker
1 pkt kabartmatozu
2 Yk Limon suyu
1 Sb Yogurt
aldigi kadar Un


Ici icin
3-4 adet Elma
2 yk seker
1 tk limon suyu
1 tk tarcin
1 cb kiyilmis ceviz veya Findik


Hamurumuz icin tüm malzemeler un haric büyük kabin icinde yogurun..Unu ilave ederek
kulak memesi yumusaklıgında bir hamur hazırlayın, üzerini örtüp dinlenmeye bırakın.
Ici icin istege bagli elmalari soyup rendeleyin veya küp küp dograyip bir tenecereye
alip seker ile pisirin...Fazla ezilmeden yani püre haline gelmesin..icine limon suyunuda ilave edin...Böylelikle pisen elmalari ocaktan alip icine tarcini ve cevizi
ekleyin..
Hamurumuzu iki parcaya ayirin..Ilk parcayi merdane ile yuvarlak acin..Ücgen seritlere ayirin..Hamurun kalin tarafina ic harcimizdan yerlestirip rulo haline sarip Firin tepsisine yerlestirin..Ikinci hamur parcasina ayni islemi uygulayin...

Isitilmis firinda 180 derecede pisirin..
Firindan cikan Rulolarimizin üzerine pudra sekeri serpin...


Afiyet olsun

Sonntag, 8. Juni 2008

Citir kizarmis Tavuk But



Güzel baharatlayip firina sürdügüm citir citir kizaran Tavuk Butlarin tadina doyum olmaz..Yanina pilav yesil salata..Bugünkü Menümüz Efendim
Buyrun...



Istenilen kadar Tavuk But
Tavuk Baharati


Tavuk butlarini iyice yikayip kagit havlu ile kurutun..
Baharatlayip iyice harmanlayip firin tepsisine yerlestirin..Isitilmis firinda
citir citir kizarana kadar firinlayn...
Yanina istege göre Pilav ve yesil salata ikram edebilirsiniz..


Afiyet olsun

Mittwoch, 4. Juni 2008

Seftalili Puddingli Milföy(Puddingteilchen)



Gecenlerde Aysecigimin tarifi olan Puddingli Brezelleri hazirlamistim..
Bugün ise degisik Form olarak Milföyleri oldugu gibi sadece ikiye bölerek
Vanillyapuddingli ve bir kac dilim Konserve Seftali de kullanarak pratik
Cayin ve Kahvenin yanina acil Misafirlere ikramlik Milföyler hazirladim...
Bu tarifimi yine güzel arkadasimiz Tugbaya gönderiyorum..Etkinligi basariyla sürdürmekte..
Ugramak isteyenlere adresi....
www.keyiflimutfagim.com

Malzemeler
Hazir Milföy
Konserve seftali
1 pkt puddingtozu(Vanillya)
500 ml Süt
3-4 Yk seker


Hazirlanisi
Sütü seker ile tencerede kaynamaya alin.Puddingtozunu ilave ederek kivama gelene
kadar karistirin..Bir iki tasim kaynatin sonra ilinmaya birakin..
Milföy diimlerini ortadan kesip yagli kagit serili firin tepsisine yerlestirin..
Her birin üzerine 1 yk kasigi puddingden milföylerin ortasina yerlestirin..Puddingin
üzerine Konserve seftaliden 3er dilim yerlestirin..180-200 derece firinda pisirin..
Servis öncesi sogumus milföylerin üzerine pudra sekeri serpin...


Afiyet olsun