Sonntag, 13. Juli 2008

REVANI VE BIRAZ MOLA




Merhaba güzel Arkadaslarim unarim iyisinizdir..Malesef Annem rahatsizlandi ve Hastahanede oldugundan buraya biraz Mola vermem gerekiyor..Mümkün oldukca sizleri ziyarete gelecegim..Allahtan tüm hastalarimiza acil sifalar dilerim..Kendinize iyi bakin saglicakla kalin...


SEVGILER



Malzemeler
4 yumurta
1 Sb yogurt
1 Sb sıvı yag
2 Sb Un
1 Sb irmik
1 Sb Seker
1 vanillyasekeri
1 Kabartma tozu

Serbeti icin
5 Sb Su
4 Sb Seker
1/2 limon suyu

Önce 4 yumurtayı ve 1 bardak sekeri Mixer ile 3-4 dk cırpın.Karısıma yogurdu ve sıvı yagıni ekleyip devam cirpin.
Sonra irmigi,2 bardak unu,kabartma tozunu ve vanillyayı ekleyip devam karistirin....

Karışımı yaglanmis Borcama döküp 180 derecede isitilmis Fırında üstü kızarana kadar pisirin

Bu arada 5 bardak suyu , 4 bardak sekeri vanilyayı ve limon suyunu karıstırıp bir tasım kaynatıp ilinmaya alıyoruz.
Revani sıcakken ılık serbeti döküyoruz….. Soguduktan sonra hindistan cevizi ile servis yapıyoruz….

Not:Revanimin hayli güzel kabardigindan bence Serbeti biraz az geldi bir bardak fazla olabilirdi...Birdahaki sefere öyle deniyecegim....

Afiyet olsun…

Freitag, 4. Juli 2008

Elmali Kek


Ziyarete gelen tüm arkadaslara cok tesekkür ederim..Malesef Kandil Aksami kimseleri ziyaret edemedim..Kalplerimiz bir olsun tekrardan HAYIRLI KANDILLER DILERIM...
Güzel bir hafta sonu dileklerim ile...
Sevgiyle kalin


Yumusacik kivami ile azicik tarcin tadiyla birlikte Elmali Kek..
Yapimi kolay ve pratik...

Buyrun Tarife



Hamuru icin:
4 yumurta
150 gr Seker
150 gr Margarin
250 gr Un
1 adet Kabartmatozu
1 pkt vanillyasekeri veya bir kac damla Vanillya
1 cb Süt


3 adet Elma
1 tk Tarcin

Ilk asamada elmalari soyup ince dilimleyin..1 tk tarcin ile harmanlayip
kagit kapli yuvarlak Pasta kalibinin dibine yayin..Hamuru icin margarini seker
ile mixerle iyice cirpin..yumurtalari ve naillyayi ekleyip devam cirpin..
Un kabartmatozu ve sütü ilave edin..Mixerle bir dakika kadar devam cirpin..
Pasta kalibin elmalarin üzerine dökün..Pistikden sonra Kekimizi ters cevirecegiz ve böylelikle dipte kalan elmaciklar servis ederken üst kisimda olucak..
Isitilmis firinda 175 derecede pisirin...
Soguyan kekimizi servis tabagina ters cevirin..Istege bagli üzerine servis öncesi
az pudrasekeri serpin....


Afiyet Olsun