Dienstag, 19. Februar 2008

Cilekli Pasta



Cilek ve Kremsanti sanirim birbirine yakisan en güzel ikili..
Markette Cilekleri görünce hemen Pasta aklima geldi.
Evdeki Kremalariminda Zamani gecmeden degerlendirilmis olacagini
düsünerek bu Pastayi hazirladim..


Pandispanyasi icin
4 Yumurta
150 gr Seker
1 Pkt Vanillya Sekeri
150 gr Un
1 TK Kabartmatozu
3 YK Sicak Su


ICI ICIN:
600 gr sivi Krema
2 PK Vanillya Sekeri
2 PK Krema Sertlestirici
500 Gr Cilek



Yapilisi:
Pandispanya icin yumurtalari sicak su Mixer ile
bir dakika kadar iyice köpürene kadar cirpin.
Seker Vanillya sekeri ilave ederek devam cirpin.
Kabartma Tozu Un karisimini eleyerek ilave edin.
Kisaca devam cirpin.Yaglanmis veya yagli Kagit serilmis
Pasta kalibina dökerek isitilmis 180 derecede 20-25 dakika firinlayin.
Soguduktan sonra iki kere yatay sekilde kesin..
Bu ara Kremamizi hazirlayin.Ilk Pandispanyamiza kremamizin bir
kismini yayin.Üzerine istenilen sekilde Küp Küp kesilmis Cileklerimizin
bir kismini yayin.Böylece ikinci ve son katimizi hazirlayip
süsleyip Buzdolabinda en az iki Saat sogumaya birakin..


Afiyet olsun

3 Kommentare:

HULYA hat gesagt…

Sevgili Nilgün,
Öncelikle ziyaretine çok sevindiğimi ve her zaman beklediğimi söyleyerek başlıyayım.PAstan çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiyle kal:-)(MUTFAKTA BIRI MI VAR??? )

Anonym hat gesagt…

Sahane bir pasta olmus,ellerine saglik canim.

Ayse Pamuk hat gesagt…

Vallahi iç geçire geçire bakıyorum acaba çilekleri çıkarıp kestaneli tarafından yiyebilirmiyim çileğe allerjim varda:(Ellerine sağlık
http://ballkabak.blogspot.com/