Samstag, 9. Februar 2008

Seftalili Pasta


PANDISPANYA ICIN:
4 Yumurta
150 gr Seker
1 Pkt Vanillya Sekeri
150 gr Un
1 TK Kabartmatozu
3 YK Sicak Su


ICI ICIN:
600 gr sivi Krema
2 PK Vanillya Sekeri
2 PK Krema Sertlestirici
1 Konserve Kutu Seftali

YAPILISI:
Pandispanya icin yumurtalari sicak su Mixer ile
bir dakika kadar iyice köpürene kadar cirpin.
Seker Vanillya sekeri ilave ederek devam cirpin.
Kabartma Tozu Un karisimini eleyerek ilave edin.
Kisaca devam cirpin.Yaglanmis veya yagli Kagit serilmis
Pasta kalibina dökerek isitilmis 180 derecede 20-25 dakika firinlayin.
Soguduktan sonra iki kere yatay sekilde kesin..
Bu ara Kremamizi hazirlayin.Ilk Pandispanyamiza kremamizin bir
kismini yayin.Üzerine istenilen sekilde kesilmis Seftalilerimizin bir kismini yayin.Böylece ikinci ve son katimizi hazirlayip süsleyip Buzdolabinda en az iki
Saat sogumaya birakin..


Afiyet olsun

Keine Kommentare: